‘Kanlı Düğün’ Bodrum Bale Festivali’nde

'Kanlı Düğün' Bodrum Bale Festivali'nde

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında, İspanyol dansçı Antonio Gades’in baleye uyarladığı “Kanlı Düğün” adlı gösteri sahnelendi.

Bodrum Kalesi kuzey hendeğinde sahnelenen gösteri izleyicilerin büyük ilgisiyle karşılandı. Gösteriyi izlemeye gelenler arasında tiyatro ve sinema sanatçıları da yer aldı.

Sinema sanatçısı Filiz Akın, konser öncesinde yaptığı açıklamada, Bodrum’un sanatsal faaliyetlerle daha da güzelleştiğini belirterek, Bodrum’un böyle festivallerle renklendiğini ve kültür sanat ile zenginleştiğini söyledi.
Akın, “Bugün de güzel bir İspanyol balesi seyredeceğiz. Aynı şekilde sinemada ve dizilerde de güzel gelişmeler var. Yakınlarda kaybettiğimiz Kenter’i anmak istiyorum. Müşfik Kenter bey çok iyi bir sanatçıydı, efsaneydi, bir yıldız kaydı. Yeri asla dolmayacak bir insan. Ben tekrar paylaşmak istedim” diye konuştu. Akın, Türkiye’deki terör olayları ile ilgili ise, “Bu terör olaylarına bir çare bulunacak diye düşünüyorum, bu konuda ben umutluyum” değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçı Erdal Özyağcılar ise, opera sanatından çok hoşlandığını ve balerin olan kızının da 16 yıldır Devlet Opera ve Balesi’nde dans ettiğini anımsattı. Konservatuvar eğitimi alan kızının kendilerine baleyi aşıladığını anlatan Özyağcılar, bale ile ilgili programların kızı tarafından yapıldığını ve kendilerinin sadece programa dahil olduğunu ifade etti.

Gösteri öncesinde Gaziantep’te ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşanan olaylarda yaşamını yitiren şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Antonio Gades Flamenko Topluluğu sanatseverlerle buluştu. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gades’in baleye uyarladığı “Kanlı Düğün” ile “Flamenca Suit”i yorumladı.
Yaklaşık 2 saat süren gösteriyi, bin 300 kişi izledi.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin kapanış temsili, 24 Ağustos tarihinde Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu’nun sahneleyeceği “Bir Yaz Gecesi Rüyası” ile yapılacak.

Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın